Weylin Tracking logo
illustratieve foto

Special: Tai-O

Tai-O is een klein vissersplaatsje die deels op Lantau eiland ligt, en deels op een klein eiland met dezelfde naam als het dorpje. Lantau is het grootse eiland in Hong Kong en is ondermeer de locatie van het vliegveld. Tai-O ligt grotendeels aan de oevers van de kreek die het dorp doorsnijd. Visserij is nog steeds het hoofdinkomen van dit dorpje. In deze special een fotografische impressie van dit fotogenieke dorp.


Meer informatie over Tai-O kan gevonden worden op Wikipedia.

tai-o
De huizen in Tai-O zijn gebouwd op palen. Ik heb me laten vertellen vanwege de angst van de bewoners voor het vaste land...

tai-o
Ondanks dat visserij nog steeds een belangrijk inkomen is voor het dorp, is het een karig inkomen. De jeugd trekt weg uit Tai-O waardoor de bevolking snel vergrijst. Toerisme vormt een steeds belangrijker inkomen. Laten we hopen dat dit voldoende basis geeft voor behoud van dit bijzondere dorpje.

tai-o
Lopend door het dorp blijf je verrast worden door bijzondere inkijkjes.

tai-o
Aan het eind van de hoofdweg kom je uit bij de Generaal Yeung Hau tempel. Het is de beschermheer van de vissers. Ik had geluk, op de dag van mijn bezoek werd de generaal geëerd met een ritueel en leeuwendans.

tai-o
Uiteraard mag vuurwerk daarbij niet ontbreken!

tai-o
Rondom Tai-O zijn diverse mangrovebossen.

tai-o
In het centrum van het dorpje is een klein altaar. Daar trof ik zeker tien katten aan die daar regelmatig gevoerd worden. Een bordje vroeg om kattenvoedsel ter donatie. Dus mocht je ooit zelf eens afreizen...

Op alle foto's berusten copyrights, neem contact op indien beelden gewenst zijn.