Weylin Tracking logo
illustratieve foto

Gratis proeflessen

Wil je gratis en vrijblijvend ervaren wat kung fu met jou doet? Dan ben je van harte welkom! Bij ons werkt iedereen op zijn eigen niveau aan zichzelf binnen een gezellige, maar serieus geïnteresseerde groep. Stuur een mailtje naar: sifu@kungfu-deventer.nl en we laten snel van ons horen!

Tekst gaat door onder de video.
Een videografische impressie van de lessen bij Kung Fu Deventer.

Praktische lesinformatie

We trainen in een gymlokaal van een basisschool op 5 minuten lopen van NS station Deventer.

De lesopbouw is verschillend. Op de maandag ligt het accent wat meer op kracht- en conditietraining. Na een korte warming-up gaan we werken aan specifieke oefeningen die een bepaald aspect van het kung fu trainen. Soms trainen we ook drills die een automatische reactie trainen op bepaalde aanvallen. De les eindigt vrijwel altijd met krachtoefeningen en een cooling down. Na de reguliere les krijgen de gevorderden nog een half uur extra les.
Op de woensdag ligt het accent op techniek. Na een korte warming-up oefenen we vaak enkele technieken uit het kung fu. Soms individueel, soms met een partner. Daarna gaan we werken aan onze vormen, zowel gewapend als ongewapend. Op de informatie pagina meer over onze hoofdvormen. We eindigen wederom met een cooling down. Na de reguliere les is er nog een half uur optioneel sanda, het Chinese kickboksen.

Tijdens de lessen is er geen sprake van competitie. De leerlingen helpen en ondersteunen elkaar. Na enige tijd kan de leerling besluiten ook deel te nemen aan het vrije gevecht (voorzien van lichaamsbescherming) of (internationale) wedstrijden. Beide zijn optioneel. Regelmatig zijn er trainingsstages in Nederland, en om de paar jaar in Hongkong. Daar kan elke leerling optioneel aan deelnemen.

Heb je nog vragen, stel die via de contact pagina!

Lees hieronder wat leerlingen zeggen over Kungfu Deventer. Op de homepagina staan nog meer ervaringen.

"Ik begon met Kung Fu in 2013 vanuit mijn (reis)passie voor China en interesse in Chinese filosofie. In 2010 bracht ik namelijk een bezoek aan een Kung Fu school in het noorden van China en was enorm onder de indruk. In combinatie met de wens om meer spiermassa én zelfvertrouwen te kweken startte ik drie jaar later bij Kung Fu Deventer. Kung Fu brengt mij na een dag werken de broodnodige afleiding in mijn hoofd; even een totale focus op het bewegen. Het toffe aan Kung Fu vind ik de afwisseling in krachttraining, ademhaling focus en het leren van hand- en wapenvormen. Maar juist ook de verdieping en de daaruit vloeiende kennis van een beweging en de effectiviteit daarvan. Kung Fu kan soms wel wat tegenstrijdig aanvoelen; je streeft niet naar een volgende band zoals bij andere vechtkunsten. Je legt wel, als je dat zelf wil, examens af maar je bent nooit uitgeleerd. Er zijn zoveel aspecten die je kunt perfectioneren. Maar eens ik dit geaccepteerd had, is bij mij de motivatie om Kung Fu nog beter te beheersen alleen maar toegenomen.
Wat ik prettig vind bij Kung Fu Deventer is de verscheidenheid en onderlinge acceptatie van alle trainende mensen. Sifu Jeroen Kloppenburg zijn streven voor toepasbaarheid van de bewegingen in de praktijk en krachtopbouw vind ik heel waardevol. Ik sta door Kung Fu steviger in mijn schoenen en voel me gezonder dan ooit."
Mischa van R. (37 jaar)

" Ik kampte jaren met rugklachten waardoor ik vechtsport bijna opgegeven had. Door de oefeningen bij kungfu deventer zijn mijn klachten heel erg afgenomen. De structuur en opbouw van de training is heel anders en sluit veel beter aan. Door sifu kloppenburg worden de oefeningen goed doordacht en geëvalueerd, zijn er nieuwe ontwikkelingen wordt dat meegenomen in de les. Daarnaast is het een goede uitlaatklep en train je met enthousiaste leerlingen en een enthousiaste leraar. Een fijne open sfeer en geen machocultuur."
Mischa G. (34)