Weylin Tracking logo
illustratieve foto

Gratis proeflessen

Wil je gratis en vrijblijvend ervaren wat kung fu met jou doet? Dan ben je van harte welkom! Bij ons werkt iedereen op zijn eigen niveau aan zichzelf binnen een gezellige, maar serieus geïnteresseerde groep. Vul het formulier hieronder in en wij nemen snel contact met je op.

We geven les op maandag- en woensdagavond. Je mag beide lessen vrijblijvend mee komen doen.

Jouw naam:

Je e-mail adres:Tekst gaat door onder de video.
Een videografische impressie van de lessen bij Kung Fu Deventer.

Praktische lesinformatie

We trainen in een gymlokaal van een basisschool op 5 minuten lopen van NS station Deventer.

De lesopbouw is verschillend. Op de maandag ligt het accent wat meer op kracht- en conditietraining. Na een korte warming-up gaan we werken aan specifieke oefeningen die een bepaald aspect van het kung fu trainen. Soms trainen we ook drills die een automatische reactie trainen op bepaalde aanvallen. De les eindigt vrijwel altijd met krachtoefeningen en een cooling down. Na de reguliere les krijgen de gevorderden nog een half uur extra les.
Op de woensdag ligt het accent op techniek. Na een korte warming-up oefenen we vaak enkele technieken uit het kung fu. Soms individueel, soms met een partner. Daarna gaan we werken aan onze vormen, zowel gewapend als ongewapend. Op de informatie pagina meer over onze hoofdvormen. We eindigen wederom met een cooling down. Na de reguliere les is er nog een half uur optioneel sanda, het Chinese kickboksen.

Tijdens de lessen is er geen sprake van competitie. De leerlingen helpen en ondersteunen elkaar. Na enige tijd kan de leerling besluiten ook deel te nemen aan het vrije gevecht (voorzien van lichaamsbescherming) of (internationale) wedstrijden. Beide zijn optioneel. Regelmatig zijn er trainingsstages in Nederland, en om de paar jaar in Hongkong. Daar kan elke leerling optioneel aan deelnemen.

Heb je nog vragen, stel die via de contact pagina!

Lees hieronder wat leerlingen zeggen over Kungfu Deventer. Op de homepagina staan nog meer ervaringen.

Ik train ondertussen al vijf jaar lang kungfu, en heb niet het idee dat ik er ooit mee zal stoppen. Kungfu betekent voor mij namelijk 'gewoon blijven doen'. Soms heb je wat meer tijd in het leven en soms wat minder, maar zolang je niet stopt dan krijg je zoveel voor elkaar.
De training haal ik veel voldoening uit, omdat ik met regelmaat het gevoel heb dat het weer een stukje beter ging dan gister. Zowel qua kracht, al precisie, als uithoudingsvermogen, beetje bij beetje stapelt het zich toch weer op. Het fijne aan trainen in een club is dat je op anderen kan vertrouwen je te helpen, te verbeteren, en het leuk te houden. Je hoeft het niet allemaal zelf uit te zoeken, en dat scheelt mij een hoop.
Wat ik enorm goed vind aan onze sifu is dat hij heel sterk kan uitleggen waarom we nou precies de dingen doen die we doen. Het zijn niet zomaar bewegingen die we leren of stoten die we geven, de structuur van je lichaam speelt een hele belangrijke rol. Waar je spierkracht ontstaat, hoe je die op de juiste plek inzet, hoe je veilig met je lichaam omgaat, en hoe je jezelf nou effectief kan verdedigen.
Als laatste is er grote afwisseling tijdens de lessen. Krachttraining, vormtraining, vechttraining. Verhalen over de cultuur en hoe het vroeger ging in kungfu. Oefenen met de groep samen, oefenen met partners, oefenen alleen voor jezelf. Drills herhalen, met wapens leren omgaan, sparren. Ik ben erg blij dat ik deze club heb gevonden.
Mick B. (28)

Ik kampte jaren met rugklachten waardoor ik vechtsport bijna opgegeven had. Door de oefeningen bij kungfu deventer zijn mijn klachten heel erg afgenomen. De structuur en opbouw van de training is heel anders en sluit veel beter aan. Door sifu kloppenburg worden de oefeningen goed doordacht en geëvalueerd, zijn er nieuwe ontwikkelingen wordt dat meegenomen in de les. Daarnaast is het een goede uitlaatklep en train je met enthousiaste leerlingen en een enthousiaste leraar. Een fijne open sfeer en geen machocultuur.
Mischa G. (34)